400 g cíceru
3 karotky
1 menší zeler
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 stredne veľký pór
500 ml zeleninového vývaru
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
1 čajová lyžička soli
2 polievkové lyžice repkového oleja
180 g feta
Cícer namočíme na 24 hodín do vody. Potom zlejeme.
Zeleninu si umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Na oleji v hrnci usmažíme s cícerom. Zalejeme vývarom a varíme asi pol hodinu pod odchýlenou pokrievkou. Skontrolujeme, či je cícer mäkký. Ak áno, polievku rozmixujeme. Dochutíme soľou, mletou paprikou a mletým čiernym korením. Premiešame a vsypeme pokrájanú Fetu na menšie kúsky. Prehrejeme. Vlejeme do polievkových šálok a dozdobíme tekvicovými jadierkami.