500 g žemlí alebo rožkov
4 vajíčka
1 menšia cibuľa
100 g masla
50 g petržlenovej vňate
400 ml šľahačkovej smotany
asi 1 čajová lyžička soli
1/3 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
štipka mletého muškátového orieška
Rožky nakrájame na menšie kúsky a na suchej panvici trošku opečieme. Vsypeme do misy na miesenie cesta. Nakrájanú cibuľu si opečieme na masle spolu s posekanou petržlenovou vňaťou. Potom vmiešame do rožkov. Smotanu vymiešame s korením a soľou. Pridáme do nej žĺtka. Zalejeme zmesou rožky a premiesime. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Z takto pripraveného cesta urobíme 2 - 3 časti, ktoré zviažeme v potravinárskej fólii. Vložíme do vriacej vody na asi 15 - 18 minút. Potom vyberieme a ešte teplé opatrne vymerieme.