uvarené zemiaky v šupke
hladká múka
1 vajíčko
soľ
pomleté alebo na drobno posekané údené mäso
cibuľa
kvasená kapusta
repkový olej
Zemiaky ošúpeme a pretlačíme a lebo dobre popučíme vidličkou. Spolu s vajíčkom, múkou a trochou soli vypracujeme hladké tvárne cesto. Vytvarujeme si z neho placky o hrúbke asi 1 cm a necháme čakať na doske na dokončenie plnky.
V kastróle opečieme na oleji mäso s na drobno nakrájanou cibuľou. Pridáme scedenú kapustu v asi polovičnom množstve ako je mäso. Vychladnutou plnkou naplníme placky zo zemiakového cesta, ktoré stočíme do gule. Takto pripravené gule potom vyvaríme asi 6 - 8 minút vo vriacej vode.
Na tanieri podávame gule spolu s trochou nepoužitej plnky alebo udusenou kvasenou kapustou alebo len tak preliate osmaženou slaninkou.
ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy
Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam
MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov
Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.
Dobrý večer, chcela by som sa tu zaregistrovať, ako mám postupovať.
Ďakujem