Vytlačiť

Receptár

Tradičný chlieb 3

Chlieb

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

1,5 dl chlebového kvásku
3 dl vody
1 čajová lyžička rasce
1 čajová lyžička soli
2 polievkové lyžice celozrnnej ražnej múky
450 g - 500 g hladkej múky T650

Ako na to

Kvások vymiešame s rascou, vodou a ražnou múkou. Pozor bez dotyku kovu.
Vmiešame hladkú múku premiešanú so soľou. Vypracujeme cesto. Necháme v pekáči vystlanom papierom na pečenie vykysnúť asi 4 hodiny vzadu na kuchynskej linke. Počas kysnutia potierame povrch vlažnou vodou pierkom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 30 minút. Potom stiahneme rúru na 150°C a pečieme ešte asi 30 minút.
Po vytiahnutí z rúry, potrieme pierkom studenou vodou. Necháme vychladnúť na mriežke.

Detail receptu