Vytlačiť

Receptár

Tradičný chlieb 4

Chlieb

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

120 ml chlebového kvásku
250 ml vlažnej vody
200 g hladkej múky T650 pšeničnej
250 g celozrnnej múky ražnej
1 čajová lyžička soli
1 čajová lyžička rasce

Ako na to


Chlebový kvások zmiešame s vodou a hladkou múkou. Vmiešame rascu a soľ. Nakoniec ručne vmiešame ražnú múku. Vypracujem bochník, ktorý položíme na pekáč prikrytý papierom na pečenie a prikryjeme utierkou. Necháme kysnúť asi 4 hodiny. Potom pretrieme pierkom studenou vodou a pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi hodinu. Po vybratí z rúry pretrieme zase pierkom studenou vodou a necháme vychladnúť na mriežke alebo drevenej doske.

Detail receptu