Vytlačiť

Receptár

Tradičný chlieb 5

Chlieb

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

50 ml chlebového kvásku
200 ml vlažnej vody
2 polievkové lyžice ražnej múky
200 g ovsenej celozrnnej múky
250 g chlebovej pšeničnej múky
1,5 čajovej lyžičky soli

Ako na to

Kvások zmiešame s vodou. Vsypeme ražnú múku. Necháme na teplom mieste kysnúť asi pol hodiny.
Za ten čas si premiešame soľ a zvyšné múky. Dobre ich prekypríme.
Potom všetko zmiešame a urobíme tuhú guľu,ktorú vložíme do pekáča vyloženého papierom na pečenie. Postriekame trochou oleja. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 2 hodiny - musí zväčšiť objem dvakrát.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 minút a potom stiahneme teplotu na 180°C a pečieme ešte 40 minút.
Chladnúť ncháme na mriežke.

Detail receptu