Vytlačiť

Receptár

Tradičný chlieb ryžový

Chlieb

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

1 dl ryže
3,5 dl vody
1,5 dl chlebového kvásku
1 čajová lyžička soli
asi 500 g chlebovej pšeničnej múky
2 polievkové lyžice ražnej múky

Ako na to

Vo vode uvaríme za občasného premiešania ryžu 15 minút. Potom ju rozmixujeme aj s vodou, v ktorej sme ju varili a zmiešame s chlebovým kváskom a ražnou múkou. Postupne pridávame po lyžiciach chlebovú múku zmiešanú so soľou a miešame až urobíme pevnú guľu. Guľu vložíme do pekáča vyloženého papierom na pečenie, potrieme pierkom studenou vodou a prikryjeme utierkou. Necháme na teplom mieste kysnúť asi 2 hodiny. Občas potrieme pierkom studenou vodou.
Vložíme do rúry vyhriatej na 220°C. Hneď teplotu stiahneme na 200°C. Pečieme asi hodinu. Pričom približne v polovici pečenia a po vybratí z rúry potrieme povrch chleba pierkom studenou vodou.

Detail receptu

Poznámky

Ako urobiť kvások na chlieb?
http://www.kamsdetmi.info/tradicny-kvasok-suseny-mr40.htm