Vytlačiť

Receptár

Žemle z tradičného kvásku

Chlieb

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

50 ml chlebového kvásku
200 ml vlažnej vody
1 polievková lyžica ražnej múky
1 polievková lyžica pohánkovej múky
1 polievková lyžica ryžovej múky
1 čajová lyžička aramantu
1 čajová lyžička soli
asi 250 g chlebovej pšeničnej múky

Ako na to

Kvások s vodou dobre premiešame. Prisypeme pohánkovú, ražnú múku a ryžovú s aramantom. Prisolíme. Primiešame pšeničnú múku tak, aby sme vytvorili cesto kozistencie plastelíny.
Urobíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Položíme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Potrieme pierkom vodou. Necháme na teplom meste, prikryté utierkou nakysnúť asi 2 hodiny. Potom urobíme na guliach kríž a posypeme kryštálovou soľou.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 35 minút.

Detail receptu