Vytlačiť

Receptár

Cibuľový bosniak

Chlieb

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

30 ml chlebového kvásku
150 ml teplej vody z uvarených zemiakov
1 menšia cibuľa
100 g ražnej múky
asi 200 - 220g hladkej pšeničnej chlebovej
1 čajová lyžička soli


Ako na to

Kvások premiešame a vodou a necháme vykysnúť na teplom mieste, kým si nepremiešame múky so soľou a na jemno nakrájanou polovicou cibule v inej miske. Potom všetko dobre premiešame a vytvoríme pevnejšiu guľu, ktorú vložíme do polguľového pekáča na pečenie chleba. Prikryjeme a necháme kysnúť asi dve hodiny. Pre pečením potrieme studenou vodou,posypeme nakrájanou cibuľou a kryštalickou soľou.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 15 minút. Potom stiahneme teplotu na 180°C a dopekáme ešte 40 minút.


Detail receptu