rozkvas: 1 dl vody z varených zemiakov, 1 polievková lyžica pohánkového kvásku, 2 polievkové lyžice pohánkovej múky, 1/2 čajovej lyžičky psyllia, štipka rasce
cesto: rozkvas, 150 ml vody z varených zemiakov, 2 polievkové lyžice zemiakovej kaše, 4 polievkové lyžice pohánkovej múky, asi 350 - 380 g ovsenej múky, 1 čajová lyžička soli, 1 čajová lyžička rasce
Rozkvas necháme stáť 10 - 12 hodín. Potom vmiešame ostatné suroviny. Urobíme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste prikryté ľanovou utierkou asi 12 hodín. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 - 50 minút pri 200°C. Po pol hodine potrieme povrch slanou vodou a po vybratí z rúry tiež.
Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.
Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.
ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy
Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam
MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov
Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.