Vytlačiť

Receptár

Chlieb

Chlieb

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

rozkvas: 1 dl vody z varených zemiakov, 1 polievková lyžica pohánkového kvásku, 2 polievkové lyžice pohánkovej múky, 1/2 čajovej lyžičky psyllia, štipka rasce

cesto: rozkvas, 150 ml vody z varených zemiakov, 2 polievkové lyžice zemiakovej kaše, 4 polievkové lyžice pohánkovej múky, asi 350 - 380 g ovsenej múky, 1 čajová lyžička soli, 1 čajová lyžička rasce

Rozkvas necháme stáť 10 - 12 hodín. Potom vmiešame ostatné suroviny. Urobíme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste prikryté ľanovou utierkou asi 12 hodín. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 - 50 minút pri 200°C. Po pol hodine potrieme povrch slanou vodou a po vybratí z rúry tiež. 

Ako na to

Detail receptu