Vytlačiť

Receptár

Tradičný chlieb 1

Chlieb

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

Čo budeme potrebovať:
250 g hladkej múky špeciál 00
250 g ražnej celozrnnej múky
250 g pšeničnej celozrnnej múky
75 g domáceho kvásku
1 čaj. lyžička soli
350 ml vody

Ako na to

Múky dobre premiešame so soľou vo väčšej nádobe. Potom pridáme kvások a vodu. Všetko premiešame do tuhého cesta. Necháme kysnúť na teplom mieste - stačí v zadnej časti kuchynskej linky - 24 hodín. Potom vyberieme a necháme na pekáči vykysnúť asi hodinu.
Predhrejeme si rúru na 200 °C. Chlieb potrieme studenou vodou. Vložíme chlieb dnu. Po 10-tich minútach stiahneme teplotu na 150°C a pečieme ešte asi 55 minút.
Vyberieme z rúry, potrieme studenou vodou, zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť.

Detail receptu

Poznámky

Výrobu tradičného kvásku nájdete tu: http://www.kamsdetmi.info/tradicny-kvasok-mr14.htm