Vytlačiť

Receptár

Kyslá kapusta na rýchlo

Konzervovanie

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

2000 g na tenké rezance nakrájanej bielej kapusty
1 menší zemiak
kôrka z polovice krajca čierneho chleba
1 polievková lyžica soli
1 polievková lyžica rasce
3 bobkové listy
3 dl prevarenej teplej vody




Ako na to

Na dno väčšieho hrnca dáme na menšie kúsky nakrájanú kôrku z chleba a zemiak. Prikryjeme asi polovicou kapusty. Na povrchu ju posypeme soľou, rascou a dáme 2 bobkové listy. Podlejme asi 1 dl vody. Potom dáme druhú polovicu kapusty, posolíme, orascujeme a dáme posledný bobkový list. Podlejeme 2 dl vody. Prikryjeme pokrievkou a necháme vzadu na pracovnej doske odpočívať 3 dni.
Kapusta je hotová. Je však rýchlo vykvasená, je potrebné ju rýchlo minúť.

Detail receptu

Poznámky

V lete sme si takto urobili kyslú kapustu za dva dni.

Pridala som do nej aj asi 6 zrniečok čierneho korenia.

Robili sme to ako chemický pokus čo sa páčilo deťom.