Vytlačiť

Receptár

Paradajková šťava

Konzervovanie

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

1 kg dozretých až prezretých paradajok

1 nové korenie

1 celé čierne korenie

1 menší bobkový list

2 štipky soli

1 polievková lyžica cukru

Ako na to

Paradajky rozpolíme alebo rozštvrtíme a vložíme do hrnca spolu s koreninami. Pod odchýlenou pokrievkou varíme na miernom ohni asi hodinu. Paradajky by mali byť rozvarené. 

Rozvarené paradajky prepasírujeme do hrnca, kde ich zmiešame s cukrom a soľou. Vlejeme do menších dobre vysterilizovaných pohárikov. Vo vodnom kúpeli pri 100°C sterilizujeme asi 3 minúty. Necháme v hrnci vychladnúť. Odložíme do komory.

Pri podávaní zvyčajne zmiešam 1 : 1 s minerálkou a pridám trochu medu. Takto ju máme radi ako desiatu či olovrant. 

 

Detail receptu