Korpus:
100 g mletých mandlí
2 polievkové lyžice rozpusteného kokosového tuku
80 g pomletých datlí
1 polievková lyžica kakaa
Náplň:
200 g kešu (deň vopred namočíme do vody, aby zmäkli), po nasiaknutí vodou mali asi 280 g
2 polievkové lyžice medu
4 polievkové lyžice rozpusteného kokosového tuku
3 polievkové lyžice mandľového masla
280 g jahôd (môžete použiť aj mrazené)
Najprv si pripravíme korpus. V miske vymiešame mleté mandle, datle, rozpustený tuk a kakao a vytvarujeme tuhé cesto. Cesto utlačíme na dno tortovej formy.
Teraz si pripravíme náplň. V mixéri najprv rozmixujeme kešu až kým z kešu nemáme hladký krém. Pridáme med, maslo, tuk a nakoniec jahody. Poriadne zmixujeme.
Takto pripravenú náplň vylejeme a upravíme na korpus v tortovej forme. Upravíme povrch torty. Vložíme do chladu, najlepšie do mrazničky. Tortičku skladujeme v chlade.