100 g filet z lososa bez kostí a kože
10 ml citrónovej šťavy
3 g oleja
2 g masla
1 g soli
mleté čierne korenie
mletá sladká červená paprika
mletá rasca
60 g kuskusu
1 g soli
120 ml zeleninového vývaru
20 g červenej cibule
5 ml olivového oleja
20 g sherry paradajok
20 g čerstvej uhorky
mleté čierne korenie
čerstvá posekaná petržlenová vňať
Lososa osolíme, okoreníme, opaprikujeme a orascujeme. Položíme na papierom vyložený pekáč. Na lososa položíme maslo, prikryjeme alobalom a zapečieme.
Na oleji si v menšom hrnci opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme kuskus, zalejeme ho vývarom, osolíme, okoreníme a varíme, kým nevsiakne všetku vodu. Ešte teplý kuskus premiešame v miske
s ostatnými surovinami.
Na tanier položíme šalát a naň lososa. Nadekorujeme s petržlenovou vňaťou, pokropíme citrónovou šťavou.
Prípadne ešte použijeme ako dekoráciu krúžok citróna.