Vytlačiť

Receptár

Frgál

Múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

Cesto: 500 g polohrubej múky

2 žĺtka

125 g masla

35 g droždia

? l mlieka

75 g práškového cukru

štipka soli


Plnka: 200 g tvarohu

2 lyžice práškového cukru

1 vanilkový cukor

1 žĺtok

Na poliatie: roztopené maslo a rum

Ako na to

Do mlieka s trochou cukru a múky dáme droždie a pripravíme kvások. Vymiešame maslo s cukrom a žĺtkami. Pridáme kvások a ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, necháme kysnúť 2-3 hodiny. Zamiešame plnku zo surovín. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 bochníky. Do každého bochníka dáme ? plnky( ako keby sme robili buchtu). Bochník vyvaľkáme do okrúhleho tvaru. Odporúčame nechať vyššie okraje. Frgál potrieme pečenými hruškami alebo marmeládou, posypeme posýpkou.

Okraje potrieme maslom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 min. Po upečení polejeme roztopeným maslom a rumom. Podľa starých mám sa ani maslom ani rumom nemá šetriť. 

Detail receptu