Vytlačiť

Receptár

Hruškové mafiny

Múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

4 vajíčka veľkosti M

4 kopcovité polievkové lyžice kryštálového cukru

1 zimná hruška

1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny

8 kopcovitých polievkových lyží polohrubej múky

Ako na to

Žĺtka vymiešame s cukrom do biela. Pridáme 2 polievkové lyžice horúcej vody a ďalej miešame mixérom. Pridáme 4 polievkové lyžice rozmixovanej hrušky na kašu. Stále miešame. Pridáme múku so sódou bikarbónou a stále miešame. Nakonie ruče vmiešame tuhý sneh z bielkov.

Vlejeme do košíčkov a zapichneme do cesta kúsok hrušky.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 - 25 minút.

Detail receptu