Vytlačiť

Receptár

Cheescake Silvia

Múčniky

Detail receptu

Dnes som ako obyčajne robila doma syr. Dnes však akosi viac a tak som mala aj viac srvátky. Nuž som sa rozhodla urobiť koláč z nej - už som dávno taký nerobila. 

 

Čo budeme potrebovať

3 dl čerstvej ešte teplej srvátky

20 - 25 g čerstvého droždia

4 kopcovité polievkové lyžice práškového cukru

asi 200 g hladkej pšeničnej chlebovej múky

asi 200 g polohrubej pšeničnej múky

4 polievkové lyžice oleja

1 veľké vajíčko

120 - 150 g čerstvého syra

 

Ako na to

V srvátke rozpustíme polovicu cukru a rozmrvíme droždie. Necháme podkysnúť. Potom pridáme olej, zvyšok cukru a vajíčko premiešame. Po menších dávkách vsypeme a premiešavame múku. Má nám vzniknúť cesto ak hustejší puding.

Vlejeme do vysypaného pekáča. Posypeme rozmrveným syrom. My sme teraz pridali aj čučoriedky, ale kedysi som na takýto koláč dávala maliny. 

Vložíme do rúry vyhrietej na 200°C. Teplotu hneď stiahneme na 180°C a pečeieme asi 35 - 40 minút.

Detail receptu