Vytlačiť

Receptár

Hrozienková bábovka

Múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

3 vajcia

250 g cukru

350 g hladkej múky Špeciál

1 balík práškového cukru

2 dl mlieka

1,5 dl oleja

štipka soli

100 g hrozienok

2 kg kakaa

maslo (na vymastenie), strúhaný kokos.

Ako na to

Žĺtka oddelíme od bielkov.

Do bielkov dáme štipku soli a vyšľaháme ich v elektrickom šľahači s cukrom a vanilkovým cukrom.

Do vyšľahaného snehu z bielkov vlejeme olej. Postupne pridávame striedavo mlieko a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dobre vyšľaháme.

Bábovkovú formu vymažeme maslom a vysypeme kokosom. 2/3 cesta nalejeme do formy.

Nasypeme kakao. Lyžičkou vmiešame do cesta. Nasypeme hrozienka.

Vylejeme zvyšok cesta. Rúru vyhrejeme na 180°C. Pečieme 45 minút. Ak pichneme do bábovky špáradlo a ostane suché, bábovka je upečená.

Po vychladnutí vyklopíme z formy. 

Detail receptu