Vytlačiť

Receptár

Kapustné strapačky

Múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

kuslá kapusta

slaninka

cibuľa

voda

cukor

hladká múka

zemiaky

soľ

vajíčka

Ako na to

Surové zemiaky rozmixujeme na kašu. Hladkú múku premiešame so zemiakmi a vajíčkami. Vytvoríme cesto ako polotuhý puding.  Alebo ako lepidlo na lepenie zateplľovacieho polystyrenu - zažartoval šéfkuchár Roman, keď s nami varil na kurze VARENIA.

Drobné halušky nahádžeme cez haluškár do vriacej vody. Halušky vyvaríme v osolenej vode. Varíme kým, nezačne pena. Potom scedíme.

V inom kastróliku na slaninke opečieme nakrájanú cibuľu. Potom pridáme kapustu. Premiešame, trochu podlejeme vodou a prípadne ocukríme, aby kapusta nebola príliš kyslá.

Premiešame horúcu kapustu s haluškami. Môžeme podávať.

Detail receptu