Vytlačiť

Receptár

Syrové pagáče

Múčniky

Detail receptu

250 g polohrubej múky
250 g hladkej múky
250 g masla
250 ml kyslej smotany
1/2 čajovej lyžičky kypriaceho prášku
30 g čerstvého droždia
1 žĺtok
1,5 čajovej lyžičky soli
1 čajová lyžička kryštálového cukru


na cesto:
1 polievková lyžica kačacej masti
100 g tvrdého syra


na potretie:
1 vajíčko
100 g tvrdého syra

 

Čo budeme potrebovať

Vypracujeme si kysnuté cesto. Vložíme ho do misky (najlepšie večer) utesníme viečkom alebo fóliou a dáme kysnúť na noc do chladničky. Na toto najradšej používam rýchlokýsku. Ráno kysnuté cesto vyberieme vyvaľkáme. Polovicu potrieme masťou, posypeme syrom. Cesto preložíme. Cesto preložíme zľava doprava, zospodu do tretiny nahor. Zhora prekryjeme zvyškom cesta a cesto obrátime skladanou stranou dospodu.


Rozvaľkáme, tupým nožom urobíme čiary, potrieme vajíčkom, posypeme napríklad semiačkami a syrom. Môžeme použiť aj rascu. Vykrojíme kruhy. Položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečiem do ružova. 



Ako na to

Detail receptu