Vytlačiť

Receptár

Piškótová roláda

Múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

5 vajíčok
5 polievkových lyžíc polohrubej múky
5 polievkových lyžíc kryštálového cukru
štipka soli


džem podľa chuti - najlepšie ríbezľový

 

Ako na to

Bielka našľaháme so štipkou soli. Pridáme po lyžiciach cukor a poriadne zašľaháme, až kým sa cukor nerozpusti a bielka nebudú krásne a lesklé. Pridáme žĺtka, zľahka prešľaháme. Nakoniec už len ručne vmiešame preosiatu múku.

Cesto vylejeme na plech (plytký, bez jedného kraja) vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 15 minút. Upečenú roládu necháme postáť 3 - 5 minút - aby sme ju mohli chytiť a nepálila nám ruky - a stočíme spolu aj s papierom.

Necháme úplne vychladnúť. Pri stáčaní dbáme na to, aby bol spoj na spodku rolády. Vychladnutú roládu roztočíme a odstránime papier. Potrieme džemom a opäť stočíme. Stočenú roládu poprášime práškovým cukrom a krájame na asi 1 cm široké kúsky.

Detail receptu