Vytlačiť

Receptár

Tvarohový koláč

Múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

Cesto:
300 g     polohrubej múky, 150 g zomletého cukru, 5 g kypriaceho prášku, 1 vajíčko, 150 g masla

Krém:    
500 g tvarohu, 120 g mletého cukru, 500 ml mlieka, 100 oleja, 1 vajíčko, 4 žĺtky, 40 g vanilkového cukru,
    
Sneh:
6 bielkov, 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru

Ako na to

Rúru si vyhrejeme na 200°C, vymastíme plech, vysypeme polohrubou múkou, vymiesime cesto a dáme ho na plech.

Cesto rovnomerne rozložíme po plechu až po okraje (ruky namáčame do teplej vody aby sa nám cesto nelepilo na prsty).

Krém pripravíme tak, že všetky suroviny zmiešame v jednej nádobe tak aby sa dobre spojili. Takto pripravenú krémovú zmes rovnomerne vylejeme na cesto uložené na plechu. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 stupňoch cca 20 minút. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte cca 5 minút, pokiaľ nezačnú jemne hnednúť okraje.

Vyšľaháme tuhý sneh. Po upečení plech vyberieme z rúry. Sneh preložíme na celý povrch koláča. Stierkou sneh upravíme, aby nebol rovný.

Vložíme naspäť do rúry dopiecť pri teplote 150°C približne asi 10 minút, kým nezačne sneh na povrchu jemne hnednúť.

Necháme mierne vychladnúť, krémeš sa sám odlepí od okrajov. Odopneme boky plechu.

Môžeme nakrájať na kúsky.

Detail receptu