Vytlačiť

Receptár

Tvarohové lístkové cesto

Múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

250 g masla
250 g hrudkovitého jemného tvarohu
250 g hladkej múky T650
štipka soli
štipka sódy bikarbóny

Ako na to

V miske si preosejeme múku so soľou a sódou bikarbónou. Pridáme prelisovaný tvaroh a nastrúhané maslo. Ručne premiešame. Nezľaknite sa, bude to dlhšie trvať. Vypracujeme hladké cesto. Necháme v chlade odpočívať asi pol hodinu. Potom cesto vyberieme a vyvaľkáme na obdĺžnik. Preložíme a dve a zase na dve a zase na dve. Necháme postáť asi pol hodiny. Vyvaľkáme a znova preložíme a vyvaľkáme a znova poprekladáme. Odporúčame vaľkať a prekladať 4 - 5-krát. Potom môžeme plniť alebo spracovať ako klasické lístkové cesto.

Detail receptu