1200 g zemiakov
400 g polohrubej múky
500 g bryndze
300 g údenej slaniny
soľ
Slaninu nakrájame na kocky a opečieme na panvici. Hotové oškvarky odložíme na bok. Do väčšieho hrnca dáme variť osolenú vodu a kým nám zovrie, pripravíme cesto na halušky. Očistené a umyté zemiaky nastrúhame do misky na najjemnejšom strúhadle. Pridáme trocha soli, polohrubú múku a poriadne premiešame. Cesto pretláčame cez sitko na halušky do vriacej vody. Premiešame a počkáme, kým vyplávajú na povrch. Teplotu znížime a halušky ešte krátko povaríme. Uvarené halušky postupne vyberáme a prekladáme do väčšej nádoby, kde sme rozmrvili bryndzu. Všetko spolu premiešame.
Pri servírovaní dáme na tanier s bryndzovými haluškami posypeme oškvarkami.