Vytlačiť

Receptár

Jablkové pité

Múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

300 g hladkej múky

80 g práškového cukru

1 lyžička kypriaceho prášku

štipka soli

190 g studeného masla

1 vajíčko, 750 g jabĺk

2 lyžičky mletej škorice.

 

Ako na to

Všetky suché ingrediencie vymiešame so studeným maslom nakrájaným na kocky. Pridáme vajíčko a miešame iba krátko, kým sa cesto spojí. Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň 1 hodinu odležať v chladničke. Medzitým ošúpeme jablká, zbavíme ich jadierok a nastrúhame. Jablká vyžmýkame, aby sme ich zbavili šťavy, ktorú pustili a zasypeme ich škoricou. Vrátime sa k cestu, ktoré rozdelíme na 2 polovice. Jednu rozvaľkáme do tvaru kruhu a vystelieme nim dno aj boky formy. Dno vyplníme navrstvením jablkovej náplne. Druhú polovicu cesta rozvaľkáme a narežeme na pásy, z ktorých na vrchu koláča vytvoríme mriežku. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ⁰C. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Detail receptu