Vytlačiť

Receptár

Jahodový koláč

Múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

1 hrnček hladkej múky
1 hrnček hrubej múky
1 hrnček cukru
 1 hrnčeka mlieka,
? hrnčeka oleja
1 vajíčko XXXL


sušené droždie

Ako na to

1 hrnček hladkej múky, 1 hrnček hrubej múky, 1 hrnček cukru premiešame s čajovou lyžičkou sušeného droždia. V inej miske si urobíme tekutú zmes z 1 hrnčeka mlieka, ? hrnčeka oleja a 1 vajíčka XXXL. Všetko spojíme a vlejeme do pekáča. Nakrájame si veľké množstvo jahôd na menšie kúsky a cesto na pekáči doslova posypeme. Necháme nakysnúť, kým sa nám rúra nahreje na 220°C. Potom pekáč vložíme do strednej časti rúry, stiahneme teplotu na 200°C a pečieme asi 35 minút.
Ak ste nasypali na cesto veľké množstvo jahôd, vytvorí sa z cukru, ktorý pustia jahody akoby červená želatínová poleva.

Detail receptu