2 hrnčeky polohrubej múky
1 ks. Prášok do pečiva
½ čajovej lyžičky soli
1 vajce
1,5 hrnčeka mlieka
2 polievkové lyžice oleja
3 polievkové lyžice kryštálového cukru
Zamiešame všetky suroviny tak, aby nám vzniklo hladké cesto bez hrudiek (môžeme aj mixérom). Cesto má byť dosť husté, no nie príliž, ak treba pridáme mlieko. Do cesta pokojne pridajte aj škoricu.
Pečieme na nelepivej panvici a to tým spôsobom, že si naberieme do malej naberačky a nalejeme na panvicu. Ak sa cesto samo roztečie znamená to, že má správnu hustotu. POZOR: cesto sa nesmie roztiecť po celej panvici!!! Pečieme tak, že na panvicu dáme len kvapku oleja a to len pred prvým lievancom. Lievance sa vám nebudú lepiť. Pečieme na miernom ohni.
Môžeme podávať s javorovým sirupom, lekvárom alebo ovocím, napríklad s banánom.