500 g kuracej pečienky
300 g žltej cibule
50 g bravčovej masti
3 strúčiky cesnaku
4 vajíčka
na špičku noža mletého čierneho korenia
1 kávová lyžička soli
250 g masla
hlbší pekáč s neprilnavým povrchom
Cibuľku opražíme na masti do sklovita. Pridáme umytú a odblanenú pečienku. Pečienku asi 10 minút podusíme na cibuľke. Osolíme a okoreníme. Necháme vychladnúť. Vmiešame vajíčka a zmäknuté maslo. Vymiešame do peny.
Vlejeme do pekáča upiecť do vyhriatej rúry pri 180°C asi 45 minút.
Po dopečení hneď vyberieme do nádoby, v ktorej to ešte raz dobre rozmixujeme. Vložíme do skladovateľnej nádoby s vrchnákom a uchovávame v chladničke. V chladničke zmes stuhne a môžeme ju používať ako nátierku.
V chlade nátierka vydrží asi 2 týždne.