Vytlačiť

Receptár

Nátierka z kuracej pečienky

Jedlá z hydiny

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

500 g kuracej pečienky

300 g žltej cibule

50 g bravčovej masti

3 strúčiky cesnaku

4 vajíčka

na špičku noža mletého čierneho korenia

1 kávová lyžička soli

250 g masla

 

hlbší pekáč s neprilnavým povrchom

Ako na to

Cibuľku opražíme na masti do sklovita. Pridáme umytú a odblanenú pečienku. Pečienku asi 10 minút podusíme na cibuľke. Osolíme a okoreníme. Necháme vychladnúť. Vmiešame vajíčka a zmäknuté maslo. Vymiešame do peny.

Vlejeme do pekáča upiecť do vyhriatej rúry pri 180°C asi 45 minút.

Po dopečení hneď vyberieme do nádoby, v ktorej to ešte raz dobre rozmixujeme. Vložíme do skladovateľnej nádoby s vrchnákom a uchovávame v chladničke. V chladničke zmes stuhne a môžeme ju používať ako nátierku.

Detail receptu

Poznámky

V chlade nátierka vydrží asi 2 týždne.