Vytlačiť

Receptár

Kačacia paštéta

Jedlá z hydiny

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

1 veľká cibuľa

2 strúčiky cesnaku

500 g kačacej pečene

50 g kačacej masti

asi 1/2 čajovej lyžičky soli

asi 1/3 čajovej lyžičky mletého bieleho korenia

 

Ako na to

Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a orestujeme na masti v hlbšej panvici. Pridáme na menšie kúsky nakrájaný cesnak. Stíšime plameň a pridáme pečienky. Orestujeme asi 5 minút. Okoreníme. Premiešame a podusíme asi 5 minút pod odchýlenou pokrievkou. 

Necháme mierne vychladnúť a spolu so soľou pomelieme alebo rozmixujeme. Vložíme do menších pohárikov. Skladujeme v chladničke. 

Detail receptu