Vytlačiť

Receptár

Kačka s červenou kapustou a lokšami

Jedlá z hydiny

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

 1 kačka
  mleté čierne korenie
  soľ

  na kapustový šalát
  1 červená hlávková kapusta
  1 veľká žltá alebo biela cibuľa
  2 polievkové lyžice oleja
  soľ
  rasca
  mleté čierne korenie
  ocot podľa chuti

 

na lokše
1 kg zemiakov
2 hrnčeky hladkej múky
múka
trochu oleja
1 polievková lyžica octu

 

Ako na to

Kačku z vnútra aj vonku okoreníme a osolíme. Dáme na pekáč a vložíme do vyhriatej rúry na 200°C. Pečieme asi 12 - 15 minút. Kačka si pustí tuku do pekáča. Potrieme kačku pusteným tukom zo všetkých strán. Trošku podlejeme vodou a vložíme späť do rúry. Teplotu stiahneme na 185°C a pečieme ďalej asi pol hodiny, znova potrieme stečeným tukom a trochu podlejeme. A o pol hodiny znova. Podľa veľkosti pečieme asi hodinu a pol.


Cibulu si pokrájame na drobno a dáme restovať. Kapustu môžme postrúhať na strúhadle alebo pokrájať na menšie rezance. Dáme ju k orestovanej cibulke pridáme ocot, olej a necháme dusiť pod odchýlenou pokrievkou.

 

Zemiaky dáme variť v šupke. Uvarené zemiaky ošúpeme a postrúhame ich na strúhadle alebo popučíme pučidlom. Pridáme múku a štipku soli. Zmes vymiesime na cesto. Z cesta si urobíme guličky akurát do dlane a vyvaľkáme ich do kruhu. Takto pripravené lokše opekáme na suchej panvici bez oleja.

Detail receptu