Vytlačiť

Receptár

Karé na pomarančoch

Jedlá z bravčového

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

5 - 6 rezňov z krátkeho karé

1/2 čajovej lyžičky soli

1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

1+1/2 polievkovej lyžice slnečnicového oleja

1 pomaranč

3 - 4 kvapky citrónovej šťavy

1/2 čajovej lyžičky kukuričnej múky

 

Ako na to

Rezne osolíme a okoreníme z oboch strán. Prudko opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Podlejeme asi 1/2 dl vody a prikryjeme na polovicu pokrievkou. Podusíme asi 10 minút. Potom rezne vyberieme do druhej - rozohriatej panvice ale už nie na plameni (aby mäso nevychladlo). Vývar necháme trochu prevrieť kým sa polovica neodparí a premiešame ho s múkou. Vytlačíme do vývaru šťavu z polovice pomaranča. Necháme prehriať a vypneme. Primiešame kvapky z citróna.

Podávame s dusenou ryžou. Ozdobené kúskami pomaranča.

Detail receptu