Vytlačiť

Receptár

Panenka so zelenou fazuľkou

Jedlá z bravčového

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

600 g bravčovej panenky

200 g zelených fazuľových strukov

1/2 čajovej lyžičky soli

štipka mletého čierneho korenia

20 g cenaku

5 g grilovacieho korenia

50 g masla

50 ml oleja

Ako na to

Panenku si nakrájame na 8 plátkov. Nasolíme a nakoreníme ich. Neklepeme, len to stlačíme tak rukou. Rozpálime si panvicu s olejom. Na rozpálený olej poukladáme mäso, opečieme ho z každej strany. Pred koncom pečenia pridáme na panvicu roztlačený cesnak. Mäso preložíme na prehriaty tanier, aby nevychladlo. Výpek zlejeme do misky. Na panvicu dáme maslo a na ňom orestujeme fazuľu. Môžeme ich trochu osoliť.

Podávame so žemľovou knedľou.

Detail receptu