Vytlačiť

Receptár

Slaný koláč

Jedlá z bravčového

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

600 g zemiakov

400 g mletého bravčového mäsa

1 čajová lyžička soli

1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

1 veľká cibuľa

1 veľké vajíčko

200 g kyslej smotany

2 polievkové lyžice mieka

 

1 polievková lyžica bravčovej masti

Ako na to

Pekáč vytrieme masťou. Dno vysypeme na hrubo nastrúhanými zemiakmi (polovicou). Mierne osolíme. Položíme mäso premiešané s polovicou čajovej lyžičky soli. Poukladáme na povrch na tenké krúžky nakrájanú cibuľu. A všetko prikryjeme na hrubo postrúhanými zemiakmi. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi pol hodiny.

Medzitým si vymiešame kyslú smotanu so zvyškom soli, korením, vajíčkom a mliekom. Polejeme celý povrch zemiakov. Zapečieme pri 200°C asi 20 minút. 

Detail receptu