6 - 8 rezňov z krátkeho karé
asi 8 polievkových lyžíc kurkumovej strúhanky
na každý rezeň štipka soli
2 polievkové lyžice kokosovej masti
asi 2 dl vriacej vody vody
Najprv každý rezeň jemne osolíme z oboch strán.
Rezne pod vrecúškom naklepeme v kurkumovej strúhanke. (na dosku si nasypeme strúhanku. Rezne z jednej strany aj z druhej posypeme strúhankou. prikryjeme vrecúškom - menej sa nám bude sypať po kuchyni - a poklepeme hladkou stranou tĺčika - vyklepeme rezne. )
Pekáčik vytrieme masťou na jemno. Položíme naň naklepané rezne. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C na si 5 minút. Potom rezne otočíme a zase opečieme asi 5 minút. Potom podlejeme vriacou vodou a stiahneme teplotu na 180°C. Necháme piecť asi pol hodinu. Prípadne doplníme vodu a pečieme ešte asi pol hodinu.
Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou a paradajkovým šalátom.
Ak by ste sa rozhodli tieto rezne urobiť z hovädzieho zadného - pečte mäso prvú polhodinu prikryté. A potom asi ešte 2 hodiny odokryté. Ais každú pol hodinu skontrolujte, či netreba doplniť vodu. Prípadne podlejte radšej hovädzím vývarom.