Vytlačiť

Receptár

Moje poľské rezne

Jedlá z bravčového

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

6 - 8 rezňov z krátkeho karé

asi 8 polievkových lyžíc kurkumovej strúhanky

na každý rezeň štipka soli

2 polievkové lyžice kokosovej masti

 

asi 2 dl vriacej vody vody

Ako na to

Najprv každý rezeň jemne osolíme z oboch strán.

Rezne pod vrecúškom naklepeme v kurkumovej strúhanke. (na dosku si nasypeme strúhanku. Rezne z jednej strany aj z druhej posypeme strúhankou. prikryjeme vrecúškom - menej sa nám bude sypať po kuchyni -  a poklepeme hladkou stranou tĺčika - vyklepeme rezne. )

Pekáčik vytrieme masťou na jemno. Položíme naň naklepané rezne. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C na si 5 minút. Potom rezne otočíme a zase opečieme asi 5 minút. Potom podlejeme vriacou vodou a stiahneme teplotu na 180°C. Necháme piecť asi pol hodinu. Prípadne doplníme vodu a pečieme ešte asi pol hodinu. 

Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou a paradajkovým šalátom.

Detail receptu

Poznámky

Ak by ste sa rozhodli tieto rezne urobiť z hovädzieho zadného - pečte mäso prvú polhodinu prikryté. A potom asi ešte 2 hodiny odokryté. Ais každú pol hodinu skontrolujte, či netreba doplniť vodu. Prípadne podlejte radšej hovädzím vývarom.