Vytlačiť

Receptár

Steak z panenky s dubákovou omáčkou

Jedlá z bravčového

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

pre 4 osoby

2 kusy bravčovej panenky (približne po 300 g)

soľ

mleté čierne korenie

olej

 

menšia cibuľa

1 strúčik cesnaku

1 polievková lyžica zemiakovej múky

soľ

200 g mrazených dubákov

20 g masla

 

 

 

 

Ako na to

Mäso si rozkrovíme na dva približne rovnaké šúkce. A napácujeme si ich. Osolíme ich a okoreníme a potrieme olejom. Na hlbokej panvici si zohrejeme olej. Opečieme panenku zo všetkých strán asi po 1 minúte. Panenku vyberieme na tanier. 

Na výpeku si teraz urobíme omáčku. Najprv nasypeme na drobno pokrájanú cibuľku. Opraženú cibuľku do sklovita poprášime múkou. Pridáme rozotretý cesnak. Zalejeme asi 500 ml vody. Poriadne premiešame a rozmiešame. Privedieme do varu. Pridáme huby a varíme ich asi 40 minút - vyredukujeme tekutinu asi na polovicu, pričom varíme na strednom plameni. Na posledných 10 minút vložíme panenku, ktorú povaríme v omáčke. 

Podávať môžeme s ryžou i varenými zemiakmi.

Detail receptu