Vytlačiť

Receptár

Kelový prívarok s mäsom

Jedlá z bravčového

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

700 g bravčového pliecka

4 väčšie cibule

2 väčšie zemiaky

stredne veľká hlavička kelu

3 strúčiky cesnaku

rasca

mlet= čierne korenie

olej

soľ

hladká múka na zahustenie

Ako na to

Cibuľu si nakrájame na drobno a orestujeme na oleji. Medzi tým si nakrájame bravčové na kúsky. Do cibule pridáme rascu a jeden pokrájaný strúčik cesnaku. Premiešame a pridáme nakrájané mäso. Orestujeme, osolíme, okoreníme. Podlejeme vodou a necháme dusiť pod pokrievkou. Medzi tým si nakrájame na kocky očistený kel a zemiaky. Keď je mäso na polovicu udusené, pridáme kel a zemiaky. Premiešame a znova podlejeme a dusíme ďalej. Na oleji si spravíme hnedú zásnažku, do ktorej pridáme 2 strúčiky rozotretého cesnaku. Keď je všetko v hrnci mäkké, pridáme zásmažku. Poriadne rozmiešame. A ešte asi 5 minút povaríme. Dochutíme soľou, korením, prípadne ešte rozotretým cesnakom.

Detail receptu