Vytlačiť

Receptár

Bravčové s kolienkami

Jedlá z bravčového

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

750 g bravčového pliecka

500 g cibule

1 dl oleja

20 g mletej červenej papriky

3 lístočky bobkového listu

250 g paradajkového pretlaku

250 g kyslej smotany

150 ml mlieka

1 strúčik cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

20 g zemiakovej múky

 

kolienka - príloha

Ako na to

Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu. Pridáme cesnak a na kocky nakrájané mäso. Pridáme soľ, korenie a bobkový list. Premiešame a orestujeme. Pridáme papriku a pretlak. Premiešame. Podlejeme vodou. Pod odchýlenou pokrievkou dusíme asi 40 minút. Rozmiešame kyslú smotanu s mliekom a múkou v miske do hladka. Zalejeme mäso v hrnci a premiešame. Povaríme ešte asi 5 minút. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. 

Môžeme zjemniť čajovou lyžičkou masla. 

Podávame s cestovinou.

Detail receptu