Vytlačiť

Receptár

Knedle plnené údeným mäsom

Jedlá z bravčového

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

uvarené zemiaky v šupke
hladká múka
1 vajíčko
soľ
pomleté alebo na drobno posekané údené mäso
cibuľa
kvasená kapusta
repkový olej

Ako na to

Zemiaky ošúpeme a pretlačíme a lebo dobre popučíme vidličkou. Spolu s vajíčkom, múkou a trochou soli vypracujeme hladké tvárne cesto. Vytvarujeme si z neho placky o hrúbke asi 1 cm a necháme čakať na doske na dokončenie plnky.
V kastróle opečieme na oleji mäso s na drobno nakrájanou cibuľou. Pridáme scedenú kapustu v asi polovičnom množstve ako je mäso. Vychladnutou plnkou naplníme placky zo zemiakového cesta, ktoré stočíme do gule. Takto pripravené gule potom vyvaríme asi 6 - 8 minút vo vriacej vode.
Na tanieri podávame gule spolu s trochou nepoužitej plnky alebo udusenou kvasenou kapustou alebo len tak preliate osmaženou slaninkou.

Detail receptu