Vytlačiť

Receptár

Bolónske špagety

Jedlá z bravčového

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

6 strúčikov cesnaku, 10 lístkov oregana, 1 veľká cibuľa, 2 lyžice cukru, 250 ml konzervovaných paradajok, 400 g miešaného mletého mäsa, 3 lyžice olivového oleja, mleté čierne korenie, soľ, 500 g špagiet

 

 

 

 

Ako na to

Na panvici si rozohrejeme olivový olej a speníme ne ňom na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekaný cesnak. Asi minútku všetko orestujeme.
Pridáme mäso, jemne premiešavame a restujeme asi štvrťhodiny. Potom dosolíme, okoreníme. Pridáme na jemno posekané oregano. Zalejeme paradajkami v konzere. Dochutíme cukrom. Premiešame. Prípadne dochutíme ešte prelisovaným cesnakom či korením alebo soľou.

Hotovú omáčku premiešame s pripravenými špagetami podľa návodu na obale a môžeme podávať. Na tanieri dozdobíme strúhaným syrom.

Detail receptu