Vytlačiť

Receptár

Pečená krkovička

Jedlá z bravčového

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

asi 600 g krkovičky

2 strúčiky cesnaku

1 väčšia biela alebo žltá cibuľa

6 tenkých plátkov obyčajnej slaniny

1 polievková lyžica posekanej pažítky

1 polievková lyžica posekaného ligurčeka lekárskeho

1 polievková lyžica posekanej petržlenovej vňate

soľ

mleté čierne korenie

Ako na to

Na dno pekáčika poukladáme vedľa seba plátky slaniny. Na slaninu položíme krkovičku v celku. Jemne osolíme a okoreníme na povrchu. Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Stiahneme teplotu na 190 a pečieme asi 30 minút. Potom povytiahneme a podlejeme. Zase pečieme asi 30 minút.
Z pekáčika vyberieme krkovičku. Na spodok pekáča na slaninku poukadáme na kolieska nakrájanú cibuľu a na plátky pokrájaný cesnak. Krkovičku nakrájame na plátky a položíme na pe cibuľu s cenakom. Posypeme ešte trochu soľou a korením. A zasypeme bylinkami.  Už len dopečieme.

Podávame s novými varenými zemiakmi.

Detail receptu