Vytlačiť

Receptár

Koložvárska kapusta

Jedlá z bravčového

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

500 g bravčového pliecka nakrájaného na malé kúsky
500 g kyslej kapusty
150 g ryže
200 g kyslej smotany
2 cibule
soľ
čierne korenie
180 ml sladkej smotany
2 strúčiky cesnaku

Ako na to

Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Opečieme ich na oleji a pridáme mäso. Opečieme a dochutíme soľou, korením. Podusíme na miernej teplote približne 20 minút, v prípade potreby podlejeme trochou vody.

Ryžu uvaríme v osolenej vode.

Podusené mäso preložíme do misky a v tej istej panvici osmažíme jednu cibuľu. Keď zmäkne, pridáme kyslú kapustu a pár minút podusíme. Dochutíme soľou a korením. Klobásu nakrájame na kolieska a kyslú aj sladkú smotanu zmiešame v miske.

Všetko v miske premiešame. Vložíme do štyroch zapekacích misiek. Zalejeme smotanou. Posypeme čiernym korením a pečieme pri 180 °C približne 30 minút. Podávame v zapekacích miskách.

Detail receptu