Vytlačiť

Receptár

Hovädzie na šampionoch

Jedlá z hovädzieho

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

550 g nízkej roštenky

1 veľká cibuľa

2 strúčiky cesnaku

200 mrazených lesných húb

hubové korenie

soľ

mleté čierne korenie

hladká chlebová múka

olej

 

podávame s cestovinami

Ako na to

Roštenku nakrájame na štyri rovnaké plátky. Rozložíme si ich. Krajnú blanu odstránime alebo narežeme asi 1 cm od seba. Roštenku naklepeme, osolíme okoreníme, potrieme horčicou z oboch strán.

Do nádoby dáme trochu vody a hubové korenie a mrazené huby tak, aby boli huby zakryté vodou. Dáme na strednom plameni variť.

V hlbšej panvici na rozpálenom tuku prudko opečieme z oboch strán namočenú v hladkej múke. Vyberieme a vložíme do variacej sa vody s hubami. Na panvici, kde sme opekali mäso, opečieme nakrájanú cibuľku, poprášime ešte trochou múky, pridáme rozotretý cesnak, zalejeme panvicu čistou vodou. Rozmiešame a necháme odpariť. Občas premiešame. Môžeme rozmixovať ponorným mixérom do hladka. Vlejeme na mäso s hubami a mäso dodusíme do mäkka. 

Podávame s cestovinou.

Detail receptu