Vytlačiť

Receptár

Roštenka na slaninke

Jedlá z hovädzieho

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

4 rezne z roštenky

4 plátky oravskej prerastenej slaniny

1 stredne veľká cibuľa alebo 4 menšie jarné cibuľky

soľ

mleté čierne korenie

plnotučná horčica

2 polievkové lyžice masti

asi 4 polievkové lyžice vody

 

Ako na to

Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Z jednej strany potrieme horčicou a necháme stáť pár hodín alebo z večera do rána v chladničke. 

Potom na pustenej masti prudko opečieme z oboch strán v hlbšej panvici. Mäso vyberieme z panvice. Vsypeme na krájanú cibuľu. Orestujeme, pridáme pokrájanú slaninu. Cibuľu pokryjeme mäsom, podlejeme vodou a pod pokrivkou necháme na strednom až miernom plameni dusiť asi hodinu.plameni. Občas pozrieme, aby sme prípadne poliali vodou.

Podávame s varenými zemiakmi alebo varenou ryžou. 

Detail receptu