Vytlačiť

Receptár

Hovädzie srdce

Jedlá z hovädzieho

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

1 kg hovädzieho srdca 

zelenina do vývaru

korenie do vývaru

 

omáčka:

1 liter vývaru

1 veľká cibuľa

80 g paradajkového pretlaku

100 g pokrájaných olív

150 g sušených paradajok

 

kukuričná múka

 

kryštálový cukor

soľ

mleté čierne korenie

Ako na to

Srdce vložíme do vody a zasypeme koreňovou zeleninou a korením. Necháme pod odchýlenou pokrievkou variť asi 2,5 hodiny. Potom vyberieme a na veľmi tenko nakrájame na taniere. 

 

Omáčku si pripravíme z vývaru zo srdca a omáčkových surovín.
Na oleji zliatom zo sušených paradajok si opražíme nakrájanú cibuľu na polkolieska. Pridáme soľ, koreni a paradajkový pretlak a celé orestujeme. Zalejeme vývarom z hovädzieho srdca. Vložíme na krájané olivy a nakrájané sušené paradajky. Povaríme na strednom plameni 10 minút. Odoberieme do misky trochu vývaru a premiešame s kukuričnou múkou. Opatrne vlejeme do omáčky a za stáleho miešania povaríme asi 5 minút. 

Podávame s varenými zemiakmi.

Detail receptu