Vytlačiť

Receptár

Varené hovädzie s brusnicovou omáčkou

Jedlá z hovädzieho

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

500 g vareného hovädzieho nakrájaného na tenké plátky

2 dl hovädzieho vývaru

1 biela cibuľa

1 červená cibuľa

1 paštrnák

50 ml červeného vína

1 čajová lyžička medu

700 ml brusnicový kompót

2 polievkové lyžice oleja (repkový alebo slnečnicový)

soľ

mleté čierne korenie

 

Ako na to

Na oleji si orestujeme na menšie kúsky nakrájanú cibuľu a zeleninu. Zalejeme vínom. Premiešame. Pridáme vývar a dusíme, kým nevyvaríme tekutinu skoro na tuk. Pridáme brusnicový kompót aj s tekutinou. Privedieme k varu a asi 2 - 3 minúty necháme prevrieť. Rozmixujeme úplne na jemno. Ešte raz necháme na miernom plameni zovrieť. Občas premiešame. A necháme zredukovať do požadovanej hustoty. 

Podávame s vareným hovädzím mäsom a ryžovými rezancami alebo tmavým chlebom. 

Na obrázku je len omáčka s ryžovými rezancami.

Detail receptu

Poznámky

Omáčka je vhodná aj ku pečenej či varenej divine.