Vytlačiť

Receptár

Náš hamburger

Jedlá z hovädzieho

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

400 g mletého hovädzieho mäsa na č. 4

soľ

mleté čierne korenie

2 vajíčka

žemle

zelenina

kečup

horčica

Ako na to

400 g mletého hovädzieho mäsa na č. 4 premiešame so soľou, mletým čiernym korením 2 vajíčkami a vypracujeme placky, ktoré necháme asi pol hodiny schladiť v chladničke.

Žemle prekrojíme. Jednu polovicu potrieme horčicou a druhú kečupom. Na spodnú poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a trochu zaváraných uhoriek alebo na kolieska nakrájanú paradajku.

Mäso vyberieme z chladu a na vyhriatej panvici opečieme placky z mäsa asi po 3 minúty (úplne bez tuku, mäso si pustí samé)  z každej strany. Keď opekáme mäso z druhej strany, položíme na povrch kúsok syra, ktorý sa dobre pustí a lepšie sa vtlačí do žemle.

 

 

 

Detail receptu