Vytlačiť

Receptár

Hovädzie na hrášku

Jedlá z hovädzieho

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

600 g hovädzieho mäsa - roštenka
150 g     cibule
150 g     čerstvého hrášku + 2 struky
2     strúčiky cesnaku
    zemiakovä múka
    mleté čierne korenie
    soľ

Ako na to

Hovädzie mäso pokrájame na plátky, naklepeme a okoreníme. Prudko opečieme na rozpálenom oleji z obidvoch strán.

Opečené mäso vyberieme a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Vložíme späť opečené mäso. Podlejeme vodou a na miernom ohni prikryté dusíme.

Ku koncu dusenia pridáme hrášok a osolíme, spolu povaríme. Nakoniec zahustíme múkou.

Podávame so zemakovou kašou, ryžou alebo tarhoňou.

Detail receptu