Vytlačiť

Receptár

Medové mafiny

Bezlepkové múčniky

Detail receptu

 

 

Čo budeme potrebovať

2 dl vlažnej prevarenej vody

1/2 kocky čerstvého droždia

1 polievková lyžica práškového cukru

7 polievkových lyžíc medu

1 polievková lyžica rozpustenej Hery

asi 350 - 400 g bezlepkovej zmesi na koláče

Ako na to

Urobíme si najprv kvások z droždia, cukru a vody. Necháme na teplom mieste vykysnúť.

Kvások vlejeme do misy na miesenie cesta. Vmiešame med a maslo. Po lyžiciach vmiešamavame múku. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste asi hodinu. Potom vytvoríme guličky, ktoré vložíme do silikónovej formy na mafiny.

Vložíme do vyhriatej rúry na 220°C. Ihneď teplotu stiahneme na 180°C. Pečieme asi 25 minút.

 

Detail receptu